Káva

Jak uvařit kafé z moka konvičky ?

Když svět myslí na Itálii a její vztah ke kávě, první nápoj, který přijde na mysl, je espresso. Když Ital přemýšlí o své vlastní snídani a ctí rituál se staletým původem, zjeví se mu obraz kávy v moka konvici. Každý rituál je jedinečný, stejně jako chuť kávy Goriziana Caffè. Je však potřeba věnovat pozornosti tomu, abychom co nejlépe ctili náš drahocenný zvyk.

Rituál spoléhá na vyleštěnou ocelovou moka konvičku, připravenou dát nám to nejlepší z dobrého rána. Při čistění konvičky je třeba být velmi pečliví, protože káva z ní bude potěšením pro naše smysly.

Kávová zrna pomeleme ručním mlýnkem, abychom získal to nejlepší z hlediska svěžesti aroma. Vezmeme filtrovanou vodu (pro ty, kteří nemají filtrační džbány, doporučujeme vodu ze supermarketu s nízkým obsahem pevných zbytků) a sáhnu po váze. Ano, pro dobrou kávu je důležité skvělé vybalancování vah. Doporučujeme použít poměr 1/10 vody ke kávě – pro vysvětlení: na 150 ml vody v konvičce se použije 15 g kávy.

Pomalu mletou kávu nasypeme a uzavřeme v moka konvičce, zapálíme plynový sporák a bedlivě posloucháme. Moka konvička nás totiž svými zvuky upozorní, že je čas vypnout plamen. Kávu promícháme v malém skleněném džbánu, podáváme v hrníčku a tímto je rituál dokončen

Teď může začít nový, skvělý den.

Empty cart

V košíku nejsou žádné produkty.

Doporučujeme

 VZOREK Kávy Selezione BLU

VZOREK Kávy Selezione BLU

0 Kč
 Goriziana Caffè Selezione ROSSA, 1000g

Goriziana Caffè Selezione ROSSA, 1000g

400 Kč
SLEVA 100 Kč
Na první nákup
Vyzvedněte si slevu 100,-Kč na první Váš první nákup.
Zadejte e-mail a okamžitě Vám kupón zašleme.
    POSLAT